Yazarlar
3 puan tamam ama oyunda sıkıntı var
2024.10.05 19:20 - Son Güncellenme: 2024.10.05 19:20Ligin deplasman maçlarına baktığımızda mesafesi en yakın olan maçtı, Anadolu Üniversitesi maçı. Rakip takım oyle bir tedbir aldirmislarki inanin şok oldum.
Bu yapılanları çok doğru bulmadığını söyleyebilirim. Hem de seyircisi alınmayacak bir takıma. Saha sartlarini hiç yazmayayım. İnanın her hafta içim acıyor. Kurtulalım artık buralardan ne zevk bırakıyor ne de heyecan.
Maça gelince geçen hafta uğradığı kaza ile bir puana razı olan Bursaspor, bugünde aynı senaryoyu az daha yaşıyordu. Maçın ilk 15 dk.sinda mutlak 3 gollük pozisyonda rakip takim kalecisi Cihan geçit vermedi. Bu dakikalarda sonra top daha çok Bursaspor da kaldı ama pozisyon üretmekte zorlandı Duran toptan gelen golden sonra hepimizde ikinci yarı farka gider düşüncesi olustu.
Gelgelelim ikinci yarı saha da bambaşka bir Bursaspor izledik. Alınan üç puan için gerçekten altın değerinde bir 3 puan tanımını burada kullanabiliriz. Artık ligin 5. Haftasında takımın aşağı yukarı oturmuş olmasını beklerken bu maç kafalarda soru işareti bıraktı. Batalla ve ekibi bu duruma hemen el koymasi gerekiyor. Varsa bir sorun hemen aksiyon almalı. Ayrıca 5 maçlık periyotta ideal 11 belirlenmesi ne kadar doğru oldu diyorsak, maça göre takım çıkarma düşüncesini de bir kenara koymak gerekir diyebiliriz. Bu arada oyuncu değişikliklerindeki tercihler ve dakikalarda hepsinde aynı olunca, rakiplerinde işlerini kolaylastirmis oluyor olabiliriz.
Buda benim bir gözlemim. Hele birde maçın son 15 dk. Performans Bursaspor'a hiç yakismadi.
Çok elestirmissin diyebilirsiniz ama ben testi kırılmadan söylemek zorundayım.
Büyük emek ve fedakarlık yaparak bu günleri yaşatan Enes Çelik ve arkadaşları da böyle bir Bursaspor seyretmeyi hak etmiyorlar.
Şimdi biraz iyi tarafından bakalım. 3 puan önemliydi. Bu maç yeni seri baslangici için iyi oldu. Mutlaka önlemler alınacaktır ve gereken yapılacaktır. Bu maç için futbolcu değerlendirmesine girmedim. Onları çok seviyoruz ve onlarla şampiyon olmak istiyoruz. Ama bu perfonslari ile değil. Biz biliyor ve tanıyoruz. Daha iyisini gösterecek kalitede olduklarını bizde biliyoruz, Türk futbol kamuoyuda biliyor.Kahramaras maçında bizi costurmak ve yüzümüzü güldürmek siz futbolcu kardeşlerimizin ellerindedir. Kentte yakalanan hava muhteşem. Bunu sizler şampiyonluk sevincine dönüştüreceksiniz. Hepinizi seviyor ve sonuna kadar inanıyoruz.
Yazarın diğer yazıları
- Sol ayaklar konuşunca, tabela güzel oldu! 16 Kasım 2024 Cumartesi, 18:26
- Helal olsun size Bursa çocukları... 12 Kasım 2024 Salı, 21:22
- Ders niteliğindeki 3 puanla liderliğe devam! 10 Kasım 2024 Pazar, 18:54
- Sonu "Değişim" olan B.A.S.K.F kongresi... 08 Kasım 2024 Cuma, 21:50
- Vakıfköy'ün Duman'ı tütüyor! 06 Kasım 2024 Çarşamba, 23:24
- Biz ilk yarıdaki değil, ikinci yarıdaki takımı görmek istiyoruz 03 Kasım 2024 Pazar, 18:24
- Sponsorlukla birlikte tur da geldi 01 Kasım 2024 Cuma, 00:13
- Güzeller içinde bu akşamı seçtik... 26 Ekim 2024 Cumartesi, 23:42
- Büyükşehir'den Yıldırım ilçesine müjde... 25 Ekim 2024 Cuma, 22:10
- 3. Lig'te nazik futbola yer yok! 20 Ekim 2024 Pazar, 19:18
Yazarlar
- Anahtar Parti'ye dair her şey bu yazıda Pınar Yeniyiğit
- Bursaspor bu mucizeyi nasıl başardı? Engin Aksöz
- Sol ayaklar konuşunca, tabela güzel oldu! Çetin Sabırlı
- Bursa'da metrekare fiyatı şaşırtıyor! Elif Didem Danacıoğlu
- Türk Amerikan ilişkileri nereye gider? Metehan Demir
- Enflasyon Raporu sonrası faiz indirimi bekle... Levent Yılmaz
- Bursa'da 5 marka için üretim başladı! Emre Özpeynirci