Çetin Sabırlı

Çetin Sabırlı

3. Lig'te nazik futbola yer yok!

2024.10.20 19:18 - Son Güncellenme: 2024.10.20 19:18
A

Geçen hafta net skorla lider olunmuştu. Şehirdeki coşkulu hava tüm Türkiye'ye yayılmıştı. Son yazımda da Bursaspor'un kritik iki haftaya girdiğini vurgulamıştım. Silifke ve Kütahya takımları ile yapılacak maçlar hedefe giden yolda Bursaspor'a yön çizecekti.

Bu kritik virajın ilk maçı biraz can sıkıcı bitti.

Puan sıralamasına bakınca nasıl bir takım ile oynanacağı az çok tahmin ediliyordu. Ancak 90 dakika bittiğinde üzülmemek elde değil. Tüm umutlarını ileride tek bir futbolcuya umut bağlamış bir takım ile karşılaştık. 20 yaşındaki Muhammet Genç maç boyu Bursaspor'u zorladı. Biraz oyuncunun tecrübesizliğine biraz da kaleci Anıl'ın gününde olması, olası kabusun önüne geçti.

Sezon başında yapılan transferlerde en kuvvetli görünen bölge, forvet bölgesi olacağı kanaati herkeste hakim olmuştu. Ahmet İlhan, İlhan Depe, Muhammet Demir, Mücahit Can Akçay ve Tahir Babaoğlu her takım sahip olmak istediği futbolcular. Bunlara alternatif Bora Yılmaz ve Hamza Gür'ü eklerseniz bambaşka bir forvet bölgesine sahibiz.

Tabi rakipler bu oyunculara karşı farklı önlemler alıyorlar. Ancak geçen haftaki yazımda da belirttğim üzere Ahmet İlhan ve İlhan Depe inanılmaz düşüşteler. Aman dikkat diyorum.

Bu lig ortadaki topa 3 kişinin atlayıp müdahele yaptığı bir lig. Hiç kimse ne takım ismine,ne de futbolcu ismine bakmıyor. Harala gürele ve gözlerini karartarak giriyorlar. Bu maça istinaden söylüyorum, bu kadar nazik oynama lüksümüz olmamalı. Kora kor mücadele bu ligin anahtarı. Kafayla, ayakla, göğüsle, kalçayla veya sırtınla atacaksın gölü ve öne geçeceksin. Ondan sonra zaten kalite ortaya çıkacak.

Ligin 7. haftası sona erdi. Artık teknik ekipte takım ile ilgili bir hayli veri oluştu. Performans analizi ve istatistikler mevcut. Başta Batalla ve ekibinden beklenen, takım üzerinde bazı müdahelelerin yapılması yönünde. 

Maçtan sonra sosyal medya harekete geçti. Bunu doğal buluyorum. Ama aşırısı ve amacın dışına çıkanları doğru bulmuyorum. Başkan Enes Çelik'de net ifade etmişti zaten. Hepimiz eleştirilebiliriz diye.

Lig uzun bir maraton. Hemen karalar bağlamanın bir manası yok. Evet bu takımın gol yollarında sorunu var ama gol yemeyen bir takıma da sahibiz. Rakip Karşıyaka ve Kütahya +90'larda gol bulabiliyor biz bulamıyorsak, sorun olduğunun ispatıdır. Kaleci Anıl ile defansta bulunan Mehmet Yiğit ve Taha Can Velioğlu'nu da kutlamak gerekiyor. Aman nazar değmesin. Müdahaller konusunda hem teknik ekibin, hem de yönetimin gündeminde olacağından hiçbir kuşkum yok.

Her şeye rağmen Bursa şehri hedefe kilitlenmiş ve inancını hala yüksek tutuyor. Övgüsünü de yapacak, yapıcı eleştirisini de.

Önümüzdeki hafta yapılacak Kütahya maçına aynı motivasyonla ve heyecanla stadyumda olacağız. Bizim bir hayalimiz var. Bu takım önce yukarı sonra da daha yukarıları hedefliyor. Bir maç bizi bu hedeften ayırmayacaktır. Bu kent bu takıma inanıyor ve güveniyor.

A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları