Yerin metrelerce altına 'şifa' için iniyorlar: İlk olumlu sonuçları ben gördüm
Çankırı'da hayata geçirilen proje çerçevesinde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen KOAH hastaları, Hititler'den kalan ve yerin 150 metre altında bulunan tuz mağarasında tedavi ediliyor. Proje çerçevesinde uygulanan tedavilerin kendisine iyi geldiğini söyleyen Nursel Sümer, "Antalya'dan geliyorum. Üçüncü günümüz. Gayet çok güzel gidiyor. Hastaların arasından ilk olumlu sonuçları ben gördüm. Dünden bu yana geniz akıntısıyla uyanıyorum" dedi.
2024.09.26 16:11 - Son Güncellenme: 2024.09.26 16:11 - YaşamÇankırı'da, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çankırı Özel Karatekin Hastanesi, Tuz Rehabilitasyon ve Sağlık Turizmi Derneği ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çankırı Şubesinin işbirliği ile hayata geçirilen 'Daha Güçlü Bir Nefes Projesi' KOAH hastalarına umut olmaya başladı. Hititler döneminden kalan ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak adlandırılan tuz mağarasında, KOAH hastalarına yönelik farklı sosyal, kültürel ve sağlık etkinlikleri gerçekleştiriliyor.
TUZ MAĞARASINDA HASTALARA YÖNELİK ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Yerin 150 metre altındaki mağara içerisinde, hastaların tuz ortamındaki havaya maruz kalmaları ve etkin zaman geçirmeleri sağlanıyor. Tuz mağarasında hastalara yönelik, seramik atölyesi, ebru sanatları atölyesi, müzikal, drama, sinema ve şiir, sağlıklı spor, fiziksel egzersiz etkinlikleri gerçekleştiriliyor. 15 gün boyunca devam edecek projenin üçüncü gününde Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalar tedavilerinin olumlu yönde ilerlediğini söyledi.
"DÜNDEN BU YANA GENİZ AKINTISIYLA UYANIYORUM"
Proje çerçevesinde uygulanan tedavilerin kendisine iyi geldiğini söyleyen Nursel Sümer, "Antalya'dan geliyorum. Üçüncü günümüz. Gayet çok güzel gidiyor. Hastaların arasından ilk olumlu sonuçları ben gördüm. Dünden bu yana geniz akıntısıyla uyanıyorum. Gayet rahatladığımı ve derin nefes alabildiğimi fark ettim. Burada bizimle çok ilgileniyorlar. Mağarada sıkılmamak için sosyal aktiviteler yapıyoruz. Ruhumuzu ve zihnimizi dinlendiriyoruz" dedi.
Tuz mağarasında tedavi olmak için Kırıkkale'den geldiğini belirten Aysun Özdemir, "Kırıkkale'den geliyorum. Çankırı'da böyle bir proje olduğunu duyduk. Burada 15 gün bir kamp şeklinde tedaviye geliyoruz. Bugün üçüncü günümüz, inşallah her şey daha güzel olacak" diye konuştu.
Kaynak: IHA
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:44
-
00:30
-
01:15
-
06:20
-
07:45
En Çok Okunanlar
- Yeni 5 ve 50 TL'lik banknotlar bugün...
- Hafta sonu sıcaklıklar sert...
- Bursa'da teleferik 24 Kasım'dan itibaren...
- Bursa'da iki gündür kayıp olan iki çocuk...
- Arda Turan'ın yeni adresi o kulüp mü olacak?
- Bursa'da surlardan manzarayı seyrederken...
- Sakarya'da bir kişi çocuk parkında silahla...
- Bursa'da yol genişletme çalışması...
- Bursa'da kazada yaralanan genç 2 günlük...
- Bursa'da motosiklet sürücüsüne silahlı...
- TOKİ, Bursa dahil 44 ilde 882 arsayı...
- Rize'de heyelan meydana geldi: Ölü ve...
- Sağlıksız gıda listesi güncellendi: Dana...
- Kocaeli'de lise öğrencisi ikinci kattan...
- ATM'lerde nakit sıkıntısı başladı: 5 bin...