Türk yapımı korku oyunu Türkiye'de değil, Çin'de ilgi gördü

Türk yapımı korku oyunu Türkiye'de değil, Çin'de ilgi gördü

Eylül ayında piyasaya sürülen Türk yapımı korku temalı No Strangers oyunu, Steam Çin'de popülarite kazandı.

2024.10.29 08:15 - Son Güncellenme: 2024.10.29 08:17 - Teknoloji
A
Türk yapımı korku oyunu Türkiye'de değil, Çin'de ilgi gördü

Son yıllarda Türk yapımı oyunların sayısındaki artış, ülkemizi küresel oyun sektöründe öne çıkarmaya devam ediyor. Bu başarı, yerli oyun geliştiricilerinin yetenekleri ve çabaları sayesinde mümkün oluyor. Son olarak kısa süre önce piyasaya sürülen Türk yapımı No Strangers oyunu, Çin pazarında öne çıktı.

No Strangers, Steam Çin'de patlama yaptı

Shiftdelete.net'in haberine göre; Steam'de piyasaya sürülen oyunlar, bazen beklenmedik ülkelerde popülerlik kazanırken, bazı ülkelerde ise beklenen ilgiyi göremeyebiliyor. Eylül ayında çıkan korku temalı No Strangers oyunu da bu durumun bir örneği oldu.

Altay Ertekin'in (Xeirel Software) geliştirdiği No Strangers, Türkiye'de yapılan reklam kampanyalarına rağmen beklenen ilgiyi göremedi. Ancak oyun, Çin pazarında büyük bir başarı yakalayarak anlık 6 binin üzerinde oyuncuya ulaştı. Üstelik oyuncular tarafından yapılan yorumların büyük çoğunluğu olumlu oldu.

Geliştirici, bu durumu kariyer platformu LinkedIn'da paylaştı ve büyük Instagram sayfalarına reklam verdiğini belirtti. Ancak bu kampanyanın, Instagram'ın erişime engellendiği döneme denk gelmesi nedeniyle beklenen etkiyi yaratmadığını ifade etti. Bunun yanında oyun yayını yapan yayıncılardan da olumlu dönüşler alamadığını sözlerine ekledi.

No Strangers nasıl bir oyun?

No Strangers, çevrim içi olarak en az 3, en fazla 15 oyuncunun bir araya gelip takım çalışmasına dayalı olarak oynayabileceği bir korku oyunu. Oyuncular, ürkütücü ve terk edilmiş bir kasabada gizemli ve doğaüstü bir olayı araştırmak üzere bir araya gelirler.

Ancak işler beklenmedik bir hal alır; içlerinden biri lanetlenir ve diğerlerini ortadan kaldırmak için avcıya dönüşür. Geriye kalan oyuncular ise bu lanetten kurtulabilmek için hayatta kalma mücadelesi verirken ritüeli tamamlayarak karanlığa karşı koymaya çalışır.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2024.10.29 08:15
A