Sektör Kampüste Programı'nın yeni paydaşı BUÜ oldu

Sektör Kampüste Programı'nın yeni paydaşı BUÜ oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı'nın paydaşı oldu.

2023.10.02 13:13 - Son Güncellenme: 2023.10.02 13:13 - Eğitim
A
Sektör Kampüste Programı'nın yeni paydaşı BUÜ oldu

Türkiye'de ihtiyaç duyulan alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmak amacıyla hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, üniversite öğrencilerinin güncel bilgileri sektördeki profesyonellerden öğrenebilmesine imkân sağlarken, üniversite-sanayi işbirliklerini daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

İŞ DÜNYASIYLA İÇ İÇE BİR EĞİTİM MODELİ UYGULANACAK

Çalışma alanları doğrultusunda güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı yetiştirmek için Türkiye'nin önde gelen firmaları tarafından üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan dersleri kapsayan Sektör Kampüste Programı, gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modeli geliştirilmesi ve iş dünyasının üniversitelerin içine dahil edilmesiyle kurumların karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunacak.

BUÜ'de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında Sektör Kampüste Programı'nın kapsamında açılacak eğitimler seçmeli ders olarak alınabilecek. Eğitimler; Huawei Türkiye, Doğuş Teknoloji, Kuveyttürk, TOGG, İMSAD, TÜBİTAK, Başarsoft ve Valven firmalarının temsilcileri tarafından öğrencilere verilecek.

REKTÖR YILMAZ: BU ÖNEMLİ PROJEYE PAYDAŞ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Programa dahil edilmelerinin üniversitedeki nitelikli eğitim kalitesini daha da yukarı çıkaracağına inandığını vurgulayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, projenin kısa sürede etkisini göstereceğine inandığını söyledi. Rektör Yılmaz; "Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile tüm üniversite öğrencilerine ülkemizin öncü firmalarına ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alabilme imkânı sunuluyor. Program kapsamında 2023-2024 güz döneminde, online olarak açılacak seçmeli dersler, sektörün öncü firmalarında görev yapan uzmanlar tarafından verilecek. BUÜ olarak böylesine önemli bir projeye paydaş olmaktan mutluluk duyuyoruz. İlk Etapta Mühendislik, Mimarlık ve Fen-Edebiyat fakülteleri bünyesinde 9 farklı ders ile başladık. İlerleyen dönemlerde diğer fakültelerimizi de sürece dahil edeceğiz. Üniversitemize, öğrencilerimiz ve firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2023.10.02 13:13
A