İğne vurulmak orucu bozar mı?

İğne vurulmak orucu bozar mı?

Müslümanlar ramazan ayında oruç tutarken, orucun kabul olması için belli başlı durumlara dikkat etmektedir. 1 ay boyunca imsaktan iftar vaktine kadar olan süreçte tutulan oruçlar, bazı eylemlerle bozulabilir. Bir şey yemek - içmek orucu bozmasıyla birlikte farklı durumlarda da orucun bozulma ihtimali vardır. Vatandaşlar ramazan ayında tutulan oruçların kabul olması için yanlışlıkla ya da bilmeden yapılan eylemlerin orucu bozup bozmadığını araştırıyor. İğne vurulmanın orucu bozup bozmadığı en çok aratılan sorular arasında yer alıyor. Peki, iğne vurulmak orucu bozar mı? İşte diyanetin yanıtı...

2025.02.26 15:46 - Son Güncellenme: 2025.02.26 15:46 - Yaşam
A
İğne vurulmak orucu bozar mı?

Müslümanların imsak saatinden iftar vaktine kadar bir şey yemeden içmeden dayanabilmesine oruç denir.

Oruç her ramazan ayında 1 ay boyunca yapılan ibadettir. Bu süre zarfında orucu bozan durumlar arama motorlarından sıkça sorgulatılmaktadır. En çok aratılan sorulardan, iğne vurulmak orucu bozar mı? vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor.

Bursada Bugün editörleri olarak Diyanet'in yanıtına göre soruların cevaplarını sizin için derledik. Peki, iğne vurulmak orucu bozar mı?

İĞNE VURULMAK ORUCU BOZAR MI?

Yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz. Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların, damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2025.02.26 15:46
A