Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruçla ilgili detaylar da merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise orucu bozan hallerin ne olduğu yer alıyor. Bu bağlamda "Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?" ve "Ezan okunurken su içmek oruca zarar verir mi?" sorularının cevabı sıklıkla araştırılıyor. Araştırılan soruyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksel Kurulu'ndan cevap geldi. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte "Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?" sorusunun cevabı...

2025.03.05 16:03 - Son Güncellenme: 2025.03.05 16:05 - Yaşam
A
Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı? 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruçla ilgili sorular ve özellikle de başta belirtilen sorunun cevabı en çok merak edilenler arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki merak edilen bağlamda "Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?" ve "Ezan okunurken su içmek oruca zarar verir mi?" sorularına Diyanet'ten yanıt geldi. Araştırılan detayları sizler için haberimizde derledik.

İşte sıklıkla merak edilen "Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?" sorusuna Diyanet'ten gelen yanıt... 

EZAN OKUNURKEN SU İÇMEK ORUCU BOZAR MI?

Konuya dair Diyanet'in yanıtı şu;

"Takvimlerde gösterilen "imsak", oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur."

Namaz, imsak ve iftar vakitlerinin tespitinde takvimlere göre hareket etmek asıldır. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan takvimlerde namaz vakti gösterilen yerlerin yükseklik ve mesafe farkından dolayı akşam namazı vaktinin girişinde temkin uygulanmaktadır. Söz konusu takvimlerin gösterdiği güneşin batma vaktinden yanlışlıkla iki-üç dakika önce akşam namazına başlanması veya iftar edilmesi hâlinde namaz ve oruç geçerli olur. Ancak daha erken iftar edilirse oruç bozulmuş olur ve kaza edilmesi gerekir.

Kaynak: HÜRRİYET

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2025.03.05 16:03
A