Ece Gürel hayatını kaybetti! Hipotermi nedir, ölümcül mü? Hipotermi belirtileri ve tedavi yöntemi
Ormanda 4 gün sonra bulunan Mimar Ece Gürel hastanede vefat etti. Uzun süre soğukta kaldığı için hipotermi geçirdiği belirlenen Gürel'in kalbi durmuş, doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürülmüştü. Acı olayın ardından milyonlarca kişi Hipotermi nedir, ölümcül mü? sorusunu arıyor. Peki Hipotermi nedir, ölümcül mü? İşte, Hipotermi belirtileri ve ilk yardım önlemleri...
2025.03.07 08:54 - Son Güncellenme: 2025.03.07 09:06 - Güncel
Belgrad Ormanı'nda kaybolmasının ardından uzun süren aramalar sonunda, gece yarısı donmak üzereyken bulunan Ece Gürel, hastanede hayatını kaybetti.
Uzun süre soğukta kaldığı için hipotermi geçirdiği belirlenen Gürel'in tedavisi sırasında bir süre kalbi durdu.
Doktorların müdahalesinin ardından yeniden hayata döndürülen Gürel, entübe edilerek yoğun bakım servisine alındı.
Gürel'in yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi.
Acı olayın ardından milyonlarca kişi Hipotermi nedir, ölümcül mü? sorusunu arıyor. Peki Hipotermi nedir, ölümcül mü? İşte, Hipotermi belirtileri ve ilk yardım önlemleri...
HİPOTERMİ NEDİR?
Hipotermi, insan vücudunun faaliyet göstermesi için gerekli ısıtıyı ürettiğinden daha hızlı kaybetmesi sonucunda ortaya çıkar. Vücut ısısının tehlikeli derecede düşmesine neden olan acil tıbbi bir durumdur.
Hipotermi tanısı, vücut ısısının 35°C altına düşmesi durumunda ortaya çıkar. Belirtileri ve semptomları ise vücut sıcaklığının düşüklüğüne göre farklılık göstermektedir.
HİPOTERMİ ÖLÜMCÜL MÜ?
Uzun süre soğuğa maruz kalınması durumunda şiddetli hipotermi yaşanabilir. Şiddetli hipotermi ise yaşamı tehdit eden acil bir durumdur. Organların çalışmamasına sebep olduğundan hayati risk oluşturur.
HİPOTERMİ BELİRTİLERİ
Hipotermi genel olarak el ve ayaklarda soğukluk, cilt renginde solukluk, titreme, net olmayan, yavaşlayan konuşma, seste kısıklık, yorgunluk, hafif zihin karışıklığı şeklinde kendini gösterir. İleri hipotermi belirtileri ise vücut hareketlerinde ve koordinasyonunda yavaşlama, sakarlık, baş dönmesi, uyuşukluk, çevreye ilgisizlik, kapl hızında yavaşlama, solunumda yavaşlama, bilinç kaybı, göz bebeklerinde genişleme ve ışığa tepkisizlik, solunum ile dolaşımın durmasıdır.
HİPOTERMİ NASIL ÖNLENİR?
Hipotermi durumunda özellikle çevreye ilgisizlik ve zihinsel karışıklık gibi durumlarda acil çağrı merkezi aranmalı ve uzmandan yardım alınmalıdır. Hasta ile konuşularak veya sarsılarak bilinci kontrol edilmelidir. Bilinç kaybı durumunda ise solunum ve dolaşım yani nabzı kontrol etmek gerekir. Gerekli olunan durumlarda kalp masajı ve suni solunuma başlanmalıdır. Eğer mümkünse hasta sıcak bir ortama taşınmalıdır.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:21
-
00:21
-
00:25
-
00:20
-
03:09
En Çok Okunanlar
- Büyük deprem! Bursa fena sallandı...
- Korkutan deprem! Bursa da sallandı...
- Bir deprem daha! Bursa yine sallandı...
- Bursa Büyükşehir duyurdu! 100 kişilik...
- Bursa beşik gibi! Bir deprem daha...
- Bursa'yı sallayan 6 depremle ilgili...
- Deprem Uzmanı Naci Görür'den deprem...
- İki kişiyi öldürdü! Kaçamayacağını...
- Şiddetli depremler sonrası Bursa'da deniz...
- Bursa'daki deprem paniği kamerada!
- Bursa Valiliği'nden ilk açıklama!
- Google, depremi 30 saniye önceden bildirdi
- Sadi Başer'den deprem sonrası kritik...
- Annesinin cesediyle 2 hafta yaşadı,...
- Can kaybı, yıkım var mı? AFAD açıkladı!