Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile MÜSİAD işbirliği yapacak

Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile MÜSİAD işbirliği yapacak

Bursa'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi arasında kaynakların ortak kullanımı, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin ve etkinliğinin artırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

2024.02.22 16:50 - Son Güncellenme: 2024.02.22 17:00 - Eğitim
A
Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile MÜSİAD işbirliği yapacak

MÜSİAD Bursa Şubesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa'nın nüfus bakımından Türkiye'nin dördüncü kalabalık ili olduğunu ve sanayi bakımından da oldukça önemli olduğunu hatırlattı.

Bursa'nın özellikle yurt dışına yapılan sanayi ürünleri ihracatında da Türkiye'nin en önde gelen illerinden olduğunu belirten Kılıç, "Bunun altyapısı ilimizde bulunan 17 organize sanayi bölgesi ve burada üretilen ürünlerin ihracatıyla bu önemli gelirler ülkemize sağlanmış oluyor. Mesleki eğitim bu anlamda ilimiz için çok önemli çünkü sanayi destekleyen, bu okullarımızdan mezun öğrencilerimiz eliyle istihdam sağlanıyor." dedi.

İşbirliği protokolünün hayırlara vesile olmasını dileyen Kılıç, şunları kaydetti:

"İnşallah önümüzdeki süreçte hem mesleki eğitim anlamında eğitim veren kurumlarımızın altyapısının güçlendirilmesi hem burada eğitim gören öğrencilerimizin eğitim kalitelerinin arttırılması ve istihdama hazırlanması anlamında bu gerçekten önemli bir adım teşkil ediyor. Bu süreçte eksiklerimizi karşılıklı olarak tamamlayarak bize emanet edilen bu gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlama ve onları istihdama hazırlama anlamında çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Mesleki eğitimde öğrencilerimizin yönlendirilmesi de önemli. Lise çağından itibaren öğrencilerin istihdama yönelmesi ve üretime katılması çok daha önemli."

- "Bursa'da meslek liselerine kayıt oranı yüzde 55"

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da bu işbirliğinin bereketli olmasını ve sürekliliğini temenni etti.

Mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yüzde 20'sinin kendi alanında iş bulduğunu, yüzde 15'inin ise üniversiteye gittiğini anlatan Alireisoğlu, "Türkiye'de meslek liselerine kayıt oranı yüzde 40'a yakın. Bursa'da bu oran yüzde 55, bu oran çok yüksek. Bu anlamda biz daha fazla çalışıp, daha güzel örnekleri Türkiye için model olarak üretmek durumundayız." ifadesini kullandı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Alparslan Şenocak ise beşeri sermayenin, bir ülkenin ekonomik ve sosyal kültürel gelişiminde kritik bir rol oynadığını ve insan kaynağının niteliğini arttırmanın en önemli unsurunun, mesleki eğitim olduğunu belirtti.

Mesleki eğitimi geliştirmek amacıyla atılan her adımın aslında gelecek için umut, başarı ve toplumsal refahın yükselmesi anlamına geldiğini kaydeden Şenocak şöyle konuştu:

"Türkiye Yüzyılı'nı hedeflere taşıyacak en önemli gücümüzün, nitelikli insan kaynağımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Hızla yaşanan teknolojik gelişmeler, küreselleşme, mesleki eğitimi daha da değerli hale getirmektedir çünkü üretimin niteliğinin artması sadece teknik becerilere değil, aynı zamanda iş gücünün problemine çözümüne çözüm kabiliyeti, iletişim becerileri ve takım çalışması gibi yeteneklerle de yakından ilişkilidir. Tüm bu nedenlerle mesleği olan iş gücünü oluşturan ve ürettikleriyle yaşam kalitemizi yükselten nitelikli teknik elemanların yetiştirilmesi aslında hepimizin ortak sorumluluğunda ve görevinde. Bursa'da meslek okullarımız güncel müfredatı ve eğitim içerikleriyle iş dünyasının taleplerine ve sektör ihtiyaçlarına uygun hale getirmek en önemli görevlerimiz ve hedeflerimizin arasında."

Protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, mesleki teknik lisesi müdürleri ve MÜSİAD Bursa sektör başkanları katıldı.

Kaynak: AA

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.02.22 16:50
A