Bursa'da Cumhuriyet Caddesi esnafı hayat pahalılığından şikayetçi

Bursa'da Cumhuriyet Caddesi esnafı hayat pahalılığından şikayetçi

Bursada Bugün ekibi olarak 'Esnafın Sesi' programında bu hafta Osmangazi ilçesine bağlı Cumhuriyet Caddesi esnafını dinledik ve işlerinin nasıl gittiğini sorduk.

2024.11.01 16:56 - Son Güncellenme: 2024.11.01 17:05 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Cumhuriyet Caddesi esnafı hayat pahalılığından şikayetçi

MERVE DENİZ EKİCİ - MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

Esnafın Sesi programında bu hafta Cumhuriyet Caddesi esnafının dertlerini ve sorunlarını dinledik.

Hayat pahalılığından şikayet eden esnaflar, geçen seneye oranla işlerin her geçen gün kötüye gittiğini belirtti.

"PİYASADA GENEL BİR DURGUNLUK VAR"

Piyasada genel bir durgunluk olduğunu belirten bir esnaf, "Piyasanın olması gerektiği şartlardan daha durgun. Piyasada genel manada bir durgunluk var. Sadece bu dükkana, yan dükkana, karşı dükkana özel olarak değil, genel bir durgunluk var. Toptancılarımız da aynı şeyi söylüyor" şeklinde konuştu.

"SEKTÖRÜN EN BÜYÜK SORUNU BİTKİLERİN İTHAL OLMASI"

Çiçek satan bir esnaf hayat pahalılığına değinerek, "Güzel çiçeklerimiz var fakat alıcı az. Geçen senenin dörtte biri kadar iş yapıyoruz. Sektörün en büyük sorunu bizdeki bitkilerin ithal olması. Keşke ülkemizde yoğun bir şekilde üretilse de daha uyguna gelse bir şeyler. Ücretler yüksek, her şeyi etkiliyor. Üretilen şeyleri ürettiği fiyata satamıyor insanlar. Ulaşım maliyetleri de yüksek satılan ürünleri etkiliyor" dedi.

"ASIL PAHALILIK MARKETLERDE"

Bir pazarcı esnaf ise, "İnsanlar ürün fiyatlarını yüksek buluyor fakat bu sene hava şartlarından dolayı ürün kısıtlı. Bu yüzden fiyatlar yüksek. Genel olarak asıl sıkıntı marketlerde. Deterjan geçen sene ne kadardı şimdi ne kadar. Hayat pahalılığını pazarlara göre ölçüyorlar. Bence yanlış bir düşünce. Bol olan ürün ucuz olur. Çoğu ürün geçen seneye göre aynı fiyat. Bizde fiyatları ürünün bolluğu belirler. İnsanlarımız bunun bilincinde değil. Bu meslek yeteri kadar saygı görmüyor. Sabah 3'te kalkıyoruz bu iş için, ıspanağı çamurundan arındırmak için özenle yıkıyoruz. Millet çok kilo çeksin diye yıkıyoruz sanıyor. Halbuki biz ürünü güzel satmak için bunu yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.11.01 16:56
A