BUİKAD'dan dijital çağda kariyer etkinliği

BUİKAD'dan dijital çağda kariyer etkinliği

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde ''Dijital Çağda Kariyer'' etkinliği gerçekleştirildi.

2025.04.13 11:28 - Son Güncellenme: 2025.04.13 11:29 - Bursa Bölge
A
BUİKAD'dan dijital çağda kariyer etkinliği

BUİKAD Dijital Dönüşüm Komisyonu tarafından Womencode projesi kapsamında düzenlenen ''Dijital Çağda Kariyer'' etkinliğinde, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Assis. Prof. Emel Sokullu, Microsoft Türkiye Kurumsal Müşteri Lideri Barbaros Günay ve D Source Kurucusu Bidar Özgür Tombuloğlf, ilham veren konuşmalarıyla üniversiteli öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar.

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İbrahim Akın Konferans Salonu'nda gerçekleşen programın açılışında konuşan BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, ''Dijital Çağda Kariyer; geleneksel meslek anlayışından farklı olarak teknoloji, internet ve dijital platformlar üzerinden şekillenen bir kariyer yolculuğunu ifade etmektedir. Artık sadece ofise gitmek, masa başında çalışmak değil, uzaktan çalışma freelance işler, içerik üreticiliği, yapay zeka uzmanlığı gibi çok daha geniş bir yelpazede kariyer fırsatları ortaya çıkmaktadır'' şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında kadın istihdamı üzerine veriler paylaşan Şençayır, ''TÜİK verilerine göre ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 35 düzeyindedir. Bursa'da kadın girişimci oranı yüzde 15, üst düzey ve orta kademe kadın yönetici olanı ise yüzde 20'ye yakın olup ülkemiz ortalamasının üzerindedir. Bursa'ya ilişkin veriler böyleyken dünya ekonomik forumunun raporuna göre dijital sektörde kadınların oranı yüzde 24'tür ve bu oran ilerleyen yıllarda daha yukarılara çıkacaktır. Biz Bursa'da tek iş kadınları ve yöneticileri derneği durumundaki BUİKAD olarak kadın istihdamını artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Teknolojinin hızlı geliştiği günümüz dünyasında dijital sektördeki kadın girişimcilerin ve profesyonellerin sayısının artmasını hep birlikte sağlayacağız. Kadınların dijital dünyada daha etkin roller alması dünya ekonomisinin sürdürülebilir büyümesini sağlayacak ve küresel eşitsizlikleri azaltacaktır. Bu alandaki fırsatların değerlendirilmesi her ülkenin geleceğine yapılan en stratejik ve değerli yatırımlardan biri olarak görülmelidir'' dedi.

Açılışta konuşan Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özhan Çetinkaya da, "Üniversite sadece ders işlenen bir yer değil, aynı zamanda iş dünyasıyla öğrencileri buluşturan bu tür seminerlere, söyleşilere de ev sahipliği yapan bir kurumdur. Bu minvalde öğrencilerimizin böyle faaliyetlere katılım göstermelerini çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

BUİKAD Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı Gamze Diyaroğlu'nun "Womencode - Kadınların ve Üniversite Öğrencilerinin Dijital Yetkinliklerinin Arttırılması" projesi hakkındaki bilgilendirmesinin ardından proje paydaşlarından Humanrate.net dijital platformunun kurucu ortağı ve komisyon üyesi Merve Aydın, Profesör Emel Sokullu, Bidar Özgür Tombuloğlu, ve Barbaros Günay bilgi paylaşımında bulundular.

Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü ve komisyon üyesi Sn. Bige Tınmazsoy moderatörlüğünde konuşmacılardan Prof. Emel Sokullu ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

BUİKAD - Dijital Dönüşüm Komisyonu tarafından hazırlanan eğitim modülleri proje paydaşlarından Humanrate.net dijital platformuna yüklenerek derneğe ve üniversite öğrencilerinin erişimine açıldığı bilgisi de etkinlikte misafirlerle paylaşılmıştır.  Proje kapsamında üniversite öğrencilerine atölye çalışmalarının yapılacağının duyurusu da yapılmıştır.

Gerçekleşen etkinliğin söyleşi ve soru cevap bölümünün ardından BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2025.04.13 11:28
A