İmsakiye 2022 ile iftar saati ve sahur vakti!
İftar saati ve sahur vakti gündemdeki en önemli konuların başında yerini aldı. 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının coşkusu yaşanırken, 30 günlük imsakiye 2022 takvimi ile iftar vakti, imsak saati ve sahur vakitleri belli oldu. Farz olan oruç ibadetini yerine getirecek olanların merakla takip edeceği iftar saati ve sahur vakti bilgileri imsakiye sayfasında yer alıyor. İstanbul iftar vakti başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Diyarbakır, Hatay, Manisa, Samsun, Balıkesir iftar vakti ve 81 il için sahur, imsak vakitleri takvimi.
Ramazan Ayının Anlamı Ve Önemi
Bilindiği üzere Hz. Muhammed'e (s.a.v.) Kur'an ayetleri bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bakara Suresi'nde bildirildiği üzere insanları kurtuluşa götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an-ı Kerim'in indirildiği aydır. Bunun yanı sıra Ramazan ayı bin aydan hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi'ni de ihtiva etmektedir. Ayrıca mümine sabrı ve şükrü öğreten oruç ibadetinin gerçekleştirildiği bu ay ibadetlerin en yoğun yaşandığı, dolayısıyla imanın güçlendiği bir zaman dilimidir.
Rahmet, bereket, sabır ve oruç ayı olan Ramazan, müminlerin yardımlaşmasına, fakir ve düşkünlerin gözetilerek toplumsal dayanışmanın artmasına da vesile olur. Ramazan ayında rızkın kıymeti bilinir, müsriflikten kaçınılır, nimetlerin kıymeti bilinerek mümin daha bilinçli hareket etmeye başlar. Bununla birlikte oruç ibadetine uygun şekilde kötü söz ve davranışlardan kaçan bir mümin, nefsini terbiye ederek İslam'a uygun bir hayat yaşamanın gerekliliklerini öğrenir.
Ramazan Ayında Neler Yaşanmıştır?
Ramazan ayı Kur'an'ın indirildiği ay olması dolayısıyla dinimizde son derece önemli bir zaman dilimidir. 610 yılında, Ramazan ayının 27'nci gecesinin sabahında Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) Cebrail (a.s.) tarafından "Oku" emriyle ilk vahiy bildirilmiştir.
Bununla birlikte Ramazan ayında Bedir kahramanları küfür ordularına karşı verdikleri savaşı kazanmıştır. İslam için kazanılan bu kutlu zafer de son derece önemlidir.
Mekke'nin fethi de bu ayda gerçekleşmiştir. Bu kutlu olayın ardından İslam insanlar arasında hızla yayılmış, pek çok kişi Allah yoluna girmeye başlamış, putçuluk yok edilmiştir. Ayrıca yine bu zaferin ardından Kabe'nin çevresindeki putlar yıkılmıştır.
İslam yine bu ay içinde Yemen'de hızla yayılmıştır.
Uzza ve Lat putları da mübarek Ramazan ayında yıkılmış, bu putlara ibadet eden taife Müslüman olmuştur.
Ayn-ı Calût olayı da Ramazan ayında gerçekleşmiştir. 15 Ramazan 658'de Mısır Sultanı Sultan Kutuz Moğollar'a karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Bu zaferin ardından Mısır ve Şam'ın birleşmesi tamamlanmıştır.
Endülüs'ün fethi de Ramazan ayında gerçekleşmiştir. Hicrî 28 Ramazan 92'de Tarık Bin Ziyad'ın kumanda ettiği ordu God komutanı Radrik'i ve ordusunu mağlup etmiştir. Tarık Bin Ziyad bu zaferin ardından Cebeli Tarık Boğazı'nı almış, gemilerini yakmış, meşhur sözü "deniz arkanızda, düşman önünüzde" sözünü söyleyerek askerlerini düşmanın üzerine salmıştır. Bu olayın ardından Kurtuba, Gırnata ve Endülüs'ün başkenti olan Tulaytula şehri fethedilerek İslam toprağı haline getirilir.
Son Güncellenme: 2022.04.01 16:39
Kategori: Haber
Öne Çıkan Galeriler
