Ayetel Kürsi duası ile ilgili bilgiler!
İbadet etmek ve duada bulunmak isteyenler tarafından Ayetel Kürsi duasının anlamı, önemi merak ediliyor. Halk tarafından Ayetel Kürsi duası ya da suresi şeklinde bilinmesine rağmen Kur'an-ı Kerim içerisinde yer alan bir ayettir. Ayetel Kürsi, Bakara Suresi'nin 255. ayetidir. Anlamı itibariyle Allah'ın kürsüsü manasına sahiptir. Peki, Ayetel Kürsi ne zaman okunur? İşte Ayetel Kürsi okunuşu ve Türkçe anlamı ile Ayet-el Kürsi Arapça yazılışı ve Diyanet meali detayları...
AYETEL KÜRSİ NE ZAMAN OKUNUR? NAMAZDA OKUNUR MU?
Ayetel Kürsi bollukta, darlıkta, sıkıntıda, zeminde ve her zamanda okunabilir. Ayet olduğu için namaz içerisinde de okunabilir. Özellikle uyurken okunması tavsiye edilir. Bu şekilde şeytan ve cinlerin şerrinden Allah'a sığınırsınız. Peygamber Efendimiz bir hadis-i Şerifinde " Kim farz olan her namazın ardından Ayetel Kürsi okursa ondan sonraki namaza kadar mahfuz kalır" buyurmuştur. Bu hadise göre farz namazların ardından da Ayetel Kürsi okumak çok faziletlidir.
AYETEL KÜRSİ ABDESTSİZ VE GUSÜL ABDESTSİZ OKUNUR MU?
Ayetel Kürsi Kur'an ayeti olduğu için abdestsiz ya da gusülsüz okunmaz. Kur'an-ı Kerime abdestsiz dokunulmaz. Dokunmadan sureler okunabilir. Ancak gusül abdesti olmadan Kur'an okunması doğru olmaz. Gusül abdesti olmadan bir saniye bile durmak doğru olmaz. Abdestsiz olduğunuzda Kur'an-ı Kerime dokunmadan ezberden Kuran ve dua okunabilir. Her an okunabilen Ayetül Kürsi'yi özellikle Cuma günü okumak çok faziletlidir. Cuma günü okuyan Allah'ın izniyle:Her türlü evham ve korkudan uzak olur.
Musibetlerden ve tehlikelerden korunur.
Cuma günü okuyanın dileklerinin kabulüne vesile olacağı umulmaktadır.
Ayetel Kürsi Tefsiri
Ayetel Kürsi, on cümleden oluşmuştur. Allah'ın (C.C) birliği, O'nun hay (daima diri) ve kayyûm (zâtı ile kāim) olduğu, uyuklama ve dalgınlık gibi beşerî sıfatlardan münezzeh olup kâinatı kendi tasarrufunda bulundurduğu, O'nun izni olmadan kimsenin şefaat edemeyeceği, bilgisinin ezel ve ebedi kuşattığı, kudretinin arz ve semaları kapladığı ve zâtının çok yüce olduğu bildirilerek tevhid inancının esasları açık bir şekilde ifade edilmiştir.
Son Güncellenme: 2021.10.13 14:15
Kategori: Haber
Öne Çıkan Galeriler
