Hipertansiyonlu hasta sayısı 1.5 milyara ulaşabilir

Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin en son yayınlanan 2018 yılına ait Hipertansiyon Kılavuzu'nda yer alan verilere göre, 2025 yılında hipertansiyonun dünya genelinde yüzde 15-20'lik artışla 1.5 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Cansu Ebren, hipertansiyonun yetişkin hasta popülasyonunda en sık konulan tanılardan birisi olduğunu ve aynı zamanda reçeteli ilaç kullanımının da en sık sebepleri arasında yer aldığının altını çizdi

HİPERTANSİYON SIKLIĞININ ARTACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR
Dr. Ebren'in verdiği bilgiye göre, hipertansiyon yetişkin hasta popülasyonunda en sık konulan tanılardan biri olmakla birlikte reçeteli ilaç kullanımının da önde gelen sebepleri arasında yer alıyor. İstatistiklere göre erişkinde hipertansiyon görülme oranının ortalama yüzde 30-45 arasında bildirildiğini ve bunun yaşla birlikte arttığını söyleyen Dr. Ebren, "60 yaş üzerindeki bireylerde bu rakam yüzde 60'ın üzerine çıkmaktadır. 50 yaş altındaki kadınlarda daha az görülmesine karşın, menopoz sonrasında kadınlarda hipertansiyon görülme sıklığı hızlı bir şekilde artmakta ve erkekleri geçmektedir. 78 yaşında ise genel popülasyonun yüzde 90'ında hipertansiyon ile karşılaşılmaktadır" diye konuştu.

Mevcut popülasyonun yaşlanması, sedanter yaşam tarzının ve obezitenin yaygınlaşmasının dünyada hipertansiyon sıklığının daha da artacağı anlamına geldiğine dikkat çeken Dr. Ebren, "Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin en son yayınlanan 2018 yılına ait Hipertansiyon Kılavuzu'nda da belirtildiği üzere, 2025 yılında hipertansiyonun dünya genelinde yüzde 15-20'lik artışla 1.5 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir" dedi.

Eklenme: 2023.05.17 13:12
Son Güncellenme: 2023.05.17 13:14
Kategori: Diğer

Öne Çıkan Galeriler

Türk edebiyatının ustası: Ahmet Rasim
Türk edebiyatının ustası: Ahmet Rasim