Ciltte kızarıklık, pullanma ve lekeye dikkat!
Tıpta mikozis olarak da adlandırılan mantar hastalığı, tek hücreli mantarların neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Cilt yüzeyinde kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı, döküntü gibi bulgulara neden olur, tedavi edilmediğinde yayılma gösterir. Deride enfeksiyonlara yol açabilecek birçok mantar türü bulunur. Farklı mantar türleri vücudun çeşitli bölgelerinde değişik belirtilerin görülmesine neden olur. Eller, ayaklar, saç, sakal, gövde, tırnaklar ve genital bölge mantar enfeksiyonun sık görüldüğü bölgelerdir. Enfeksiyon tedavi edilmediğinde ilerler. Mantar hastalıkları insanlardan, hayvanlardan ve topraktan bulaşır.
Tıpta mikozis olarak da adlandırılan mantar hastalığı, tek hücreli mantarların neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Cilt yüzeyinde kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı, döküntü gibi bulgulara neden olur, tedavi edilmediğinde yayılma gösterir. Deride enfeksiyonlara yol açabilecek birçok mantar türü bulunur. Farklı mantar türleri vücudun çeşitli bölgelerinde değişik belirtilerin görülmesine neden olur. Eller, ayaklar, saç, sakal, gövde, tırnaklar ve genital bölge mantar enfeksiyonun sık görüldüğü bölgelerdir. Enfeksiyon tedavi edilmediğinde ilerler. Mantar hastalıkları insanlardan, hayvanlardan ve topraktan bulaşır. MANTAR ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ NELERDİR?
Mantar enfeksiyonu vücudun her bölgesine yerleşebilir. En sık rastlanan belirtisi kaşıntıdır. Mantar nerede yerleşmişse o bölge kaşınır. Cilt yüzeyini etkilediğinde ciltte kızarıklık, pullanma ve dökülmeye neden olur. Saçlı deriye yerleştiğinde saçlarda kaşıntı, saç uzamasında yavaşlama, dökülme, yumrular ve lenf bezlerinde büyümeye neden olur. Ayaklarda mantar hastalığı kuruma, kalınlaşma, parmak aralarında kızarıklık, kötü koku, nemli görünüm oluşmasına sebep olur. Erkeklerde kasık mantarı kaşıntı, kızarıklık, yanma hissine sebep olur. Bayanlarda genital mantar idrarda yanma ve cinsel ilişki sırasında ağrıya sebep olur.
Son Güncellenme: 2021.12.28 14:35
Kategori: Diğer
Öne Çıkan Galeriler